Mijn eigen verhaal...

Mijn leven is als dat van zo velen en tegelijk heel uniek en bijzonder. Tot mijn 13e leefde ik in Zweden, daarna verhuisde ons gezin naar Nederland voor het werk van mijn vader. Ik ging hier naar de middelbare school, leerde de taal, deed een opleiding, ontmoette mijn huidige man, startte mijn loopbaan in de marketing communicatie, verhuisde op een gegeven moment van Brabant naar Houten in Utrecht, werd moeder van een prachtige dochter en een zoon, bleef werken en tegelijk kreeg ik aardig wat lessen op mijn levenspad.

In 2004 voelde ik dat het niet goed met me ging. Ik kon alleen niet aangegeven wát het precies was in mij dat niet goed ging. Allerlei vage lichamelijk en psychische klachten kreeg ik. Ik voelde me nerveus en angstig. Het voelde alsof ik lichamelijk en geestelijk helemaal uit balans was en dat mijn geest niet in mijn lichaam zat. 

En dat was ik ook. Ik voelde me niet heel. Een soort van oer-gevoel zette me er toe aan om er alles aan te doen om de balans te herwinnen. Voor mijzelf en voor mijn gezin. Ik voelde vooral een grote verantwoordelijk naar mijn kinderen. Ik was hun moeder en zij moesten onvoorwaardelijk op mijn aanwezigheid kunnen vertrouwen en op mij kunnen leunen. Toen ik me dat realiseerde, voelde het alsof de waakvlam in mijzelf weer begon te branden. Iets wat ik als kind als heel vanzelfsprekend vond had ik in mijn pubertijd wegstopt en afgesloten. Als vanzelf werd de weg terug naar verbinding weer geopend. Ik werd nieuwsgierig naar het leven: waarom ben ik hier, wat is mijn taak, etc. Ik wilde nu echt begrijpen hoe het geziene en het ongeziene met elkaar samenwerkt. Heel veel boeken ben ik gaan lezen, en ik heb veel verschillende trainingen, workshops en cursussen gevolgd om vooral mijzelf en het spel van het leven te leren kennen en doorzien. En het belangrijkste mijzelf verbinden met mijzelf.

Ik ontdekte de rode draad in mijn leven en mijn eigen natuurlijke groeiproces. Verbinden is iets waar ik altijd al heel blij van werd. Marketing communicatie was mijn vak. Hierin verbond ik bedrijven, diensten en producten met mensen. Vrienden bracht ik graag in verbinding met een nieuwe baan, met elkaar, een boek, een cursus, een geneeswijze en ga zo maar door. Maar wat als ik nu mensen kan verbinden met zichzelf?

Inmiddels had ik aardig wat wijsheid opgedaan en genoot ik van mijn leven. Tijdens een eerste retraite in Zwitserland in de zomer van 2008 voelde ik heel sterk de behoefte om die wijsheid die ik op doe met anderen te gaan delen. Hoe, daar had ik op dat moment geen idee over. Wel had ik het vertrouwen dat dit de weg was die ik moest volgen. Ik ronde de opleiding tot Holistic Pulsing therapeut af. Volgde een opleiding tot Levenscoach. Sloot met succes de opleiding tot Chakradance™ facilitator af en mocht mij gelicenceerd Chakradance™ facilitator noemen. Daarnaast ben ik in opdracht van de Chakradance™ organisatie in Australië trainer geweest en ruim 120 Chakradance™ facilitator opgeleid in Europa, Afrika en het Midden Oosten. Samen met Yvette Visser heb ik de coachingsmethode de Levensbronnen ontwikkeld, waarmee we heel wat mensen inzichten hebben gegeven in hun leven. Inmiddels trainen we managers, HR-managers, coaches en therapeuten op om de Levensbronnenmethode te gebruiken. Met zeven vrouwen en drie mannen hebben we in 2014 het LevensCollege opgezet. Een holistisch opleidingsinstituut voor bewustzijn en levenswijsheid. Bij het LevensCollege ben ik naast bestuurslid ook trainer en docent. In 2015 werd mijn boek 'De boom zonder vruchten' gepubliceerd dat is geïnspireerd op de Levensbronnen. Mijn wens is om kinderen al op een jonge leeftijd mee te geven wie ze in essentie zijn. Van het boek ben ik samen met een collega druk bezig om een educatief programma te schrijven voor basisscholen.  Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een cd met acht liedjes die verbonden zijn met mijn boek. Deze heb ik samen met mijn broer Åke Danielson geschreven. Mijn toolbox is inmiddels aardig gevuld om mensen te kunnen inspireren om zichzelf te helen. 

Mijn hele leven zei ik altijd al: ik word door iets of iemand aangestuurd. Ik had vroeger alleen geen idee door wat of wie, maar vertrouwde er volledig op. Nu weet ik dat het mijn ziel, de oerkracht, de engelen en mijn gidsen zijn. We zijn allemaal met elkaar verbonden en één met het universum. Omdat ik zo druk was met het leven in mijn hoofd, wist ik niet hoe ik moest luisteren naar de aanwijzingen en waarschuwingen van mijn lichaam en het universum. Iets wat ik nu gelukkig wel heel goed kan.

Het verlangen van mijn ziel is om verbinding en eenheid te ervaren. Na hard werken en veel levenslessen mag ik nu mijn essentiële Levensbron ten volle uit leven in zowel mijn lichte kant als mijn schaduwkant én deze delen met anderen. Ik mag in dit leven anderen inspireren zich te verbinden met hun ware essentie. De wijsheid van mijn ziel en het universum, mijn opgedane kennis en mijn levenslessen zet ik hiervoor in.

Puss och kram,

Susanne Danielson