Dans door je Levensbronnen en ontdek en ervaar je innerlijke krachten.

Chakradance™ is een therapeutische bewegingsvorm die lichaam en ziel met elkaar verbindt en in balans brengt. Het is een ontdekkingsreis door jouw zeven energiecentra (chakra’s) en innerlijke Levensbronnen. Vrije bewegingen op een mix van speciaal daarvoor gecomponeerde, ritmische muziek brengen balans en kunnen je openen voor een dieper ervaren van het leven. Contact verliezen met ons lichaam is hetzelfde als spiritueel dakloos worden. Chakradance™ laat de energie weer stromen en ontsteekt de levenslust. Het is een holistisch proces dat je gevoelens van welzijn kan verhogen, zowel fysiek als mentaal. De techniek van Chakradance™ is eenvoudig: iedereen kan het, jong en oud. Je beweegt je met gesloten ogen en bij gedempt licht. Jij geeft vorm aan de dans en de dans op haar beurt vormt jou. Chakradance™ is de dans van jouw ziel.

Klik hier om een aantal ervaringen van deelnemers te lezen.

Groepsverband
Chakradance™ wordt beoefend in groepsverband en in een veilige omgeving. Een Chakradance™ workshop bestaat uit begeleide meditatie, dans en een creatieve afsluiting met het tekenen van een persoonlijke mandala. Dit alles gebeurt op speciaal gecomponeerde muziek die telkens resoneert met je specifieke Levensbronnen. Bij Chakradance™ gaat het om wat jij voelt en ervaart, zonder oordeel. Je ervaringen, dans of creativiteit wordt op geen enkele wijze geanalyseerd. Het therapeutische aspectzit in de dans zélf; daar hebben we ons hoofd niet bij nodig. Bij Chakradance™ gaat het om voelen en ervaren. Pure vrijheid dus.

Spontaan bewegen
Dansen door je zeven Levensbronnen is alsof je je doorzeven verschillende innerlijke landschappen beweegt. Alle met huneigen lessen, bedoelingen en verhalen. We ervaren onze instincten, vrijheid en sexualiteit, onze kracht, hoe we liefhebben, communiceren, onze intuïtie en onze spiritualiteit.
Als je je overgeeft aan de muziek bij elke Levensbron, komt je lichaam spontaan in beweging. Het voelt alsof je wakker een droom binnenstapt. Misschien zie je beelden vanachter je gesloten ogen, komen herinneringen naar boven of krijg je inzichten. Je kunt ook ook emotie of lichamelijke sensaties ervaren. Het is het zacht openvouwen, het ontwaken van wie je echt bent. Door Chakradance™ kun je genieten van de harmonie en de rust die diep van binnen ontstaat. Dans jouw dans en ervaar hoe je je kunt verbinden met de wereld in jezelf en de wereld om je heen. 

Oorsprong
Chakradance™ is ontwikkeld door de Australische Natalie Southgate en zij introduceerde het in 1998 in Londen. Met Chakradance™ combineert Natalie haar ervaring en opleiding op het gebied van dans, psychologie en chakra-healing in een nieuw samenspel van oude wijsheden. Chakradance™ werd in 2004 omarmd door Deepak Chopra, die Natalie uitnodigde om sessies van elk vijftig deelnemers te doen in een grote balzaal tijdens zijn weekseminar ‘Seduction of Spirit’ in Californië.
Inmiddels ervaren duizenden anderen hoe Chakradance™ eventuele geblokkeerde energie ontrafelt en in balans brengt, en hoe het je dieper met je authentieke ik in contact brengt. Je kan een gevoel van gemak ervaren in een ongemakkelijke wereld. Chakradance™ is het ritme voor je ziel en pure vrijheid!

Agenda
In de agenda hiernaast zie je de aanstaande data voor workshops. Hieronder vind je informatie over de inhoud van de verschillende Chakradance™ workshops. Ook is het mogelijk om voor een eigen groep vanaf 5 personen een workshop te organiseren bij jou thuis of op je werk. Wil je meer weten over Chakradance™ of heb je andere vragen, mail me dan gerust susanne@bewusttotrust.nl of bel me rechtstreeks op 06-222 15130. 
 

Omschrijving diverse Chakradance workshops

Experience Workshop
Duur: 2 uur
Kosten: € 22,-

Tijdens deze kennismakingsworkshop dans en ervaar je al je zeven innerlijke Levensbronnen (chakra’s). Begeleid door muziek en visualisaties die resoneren met je Levensbronnen, word je meegenomen op een dynamische dansreis door jouw eigen energiecentra.

Een ontdekkingsreis naar je innerlijke krachten. Géén oordeel. Pure vrijheid!

Celebrating Workshop
Duur: 3½ uur
Kosten: € 40,- (inclusief thee en verse fruitsalade)

Tijdens deze workshop dans en ervaar je all zeven Levensbronnen (chakra’s). Je maakt een dynamische dansende up-tempo reis vanuit je basis-chakra omhoog naar de kroon-chakra . Begeleid door muziek en visualisaties die resoneren met je Levensbronnen, word je meegenomen op een ontdekkingsreis door jouw eigen energiecentra.

Awakening Cyclus - 8 weken
Duur: 8 weken à 2 uur
Kosten: € 245,- inclusief cursusmateriaal
Kosten: € 225,- kosten vervolg of herhaling

Awakening is gemaakt voor zowel beginners als voor diegenen die regelmatig Chakradance™ beoefenen. De eerste week begint met een introductie. Daarna focussen we ons wekelijks diepgaand op één specifieke Levensbron (chakra). Tijdens de laatste week worden alle Levensbronnen met elkaar verbonden tijdens de integratie-workshop. 
Deze cyclus zal op een zachte wijze al je zeven Levensbronnen laten stromen en in balans brengen. Door regelmatig door je Levensbronnen en je chakra-systeem te dansen, zal eventueel stagnerende energie weer gaan stromen en zul je je vitaler en energieker voelen. De Awakening workshop kan je openen voor inzichten in je leven, balans brengen en je gezondheid verbeteren.

Retraites
Tijdsduur: 5 dagen
Kosten: € 595,- (inclusief overnachtingen, maaltijden, drankjes en tussendoortjes)

Gun jezelf de tijd om even afstand te nemen van je dagelijks leven en ervaar de volle magie van een Chakradance™ retraite. Een weekend van dans, meditatie, bezinning, verbinding en innerlijke groei.

Een prachtige gelegenheid om in alle rust je Levensbronnen (chakra’s) te ervaren, te ontspannen, te genieten, je te verbinden met jezelf en te delen met gelijkgestemden.

Levenscollege+2017+horizontaal+smaller.jpg